ЛОВА: Лісові пожежі перекинулись на Кремінну, окупанти переслідують батьків українських чиновників

ЛОВА: Лісові пожежі перекинулись на Кремінну, окупанти переслідують батьків українських чиновників

Луганщина охоплена пожежами – у Кремінній вигоріла вулиця. У Троїцькому почались обшуки у батьків українських держслужбовців.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

«Окупаційна влада офіційно визнала, що не здатна боротися із пожежами, кількість яких через  спеку та постійні бойові дії збільшилась у десятки разів: до 60 загорянь за добу», – зазначили в обласній адміністрації.

Так, потужні пожежі охопили Кремінські ліси. Вчора вони перекинулися на житловий сектор у Кремінній – у місті вигоріла ціла вулиця.

Також повідомляється, що окупаційна влада посилює тиск на місцеве населення. Раніше у Старобільську та Сватовому, а тепер у Троїцькому почалися обшуки у людей, чиї діти працюють у державних органах в Україні. За інформацією ЛОВА, людей забирають «на підвали», вивозять до Луганська.

Водночас, зауважили у ЛОВА, замість того, щоб налагодити вивіз сміття, у якому потопають окуповані міста, у самопроголошеній «лнр» стали до боротьби із несанкціонованими сміттєзвалищами та торгівлею у невизначених місцях.

«Призначили штрафи: від трьох тисяч рублів – для фізичних осіб до 70 тисяч – для юридичних. Також штрафуватимуть за неправомірне використання символіки міста», – йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти продовжують звітувати про фейкові ремонти. Так, за інформацією ЛОВА, у Рубіжному шефи з татарстану прозвітували про черговий ремонт будинку: замінили каналізацію та труби холодної води, а також зробили «тепловий контур», тільки без даху.

«У Луганську відзначили завершення ремонту ЛОР-відділення у колишній обласній дитячій лікарні – три роки красили стіни, адже усе інше було зроблене, ще до 2014 року», – розповіли в обласній адміністрації.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині на початку липня значно зросла кількість пожеж в екосистемах, які перекидаються на житловий сектор.