У Deepstate детально розповіли про окупацію населенного пункту на Донеччині

У Deepstate детально розповіли про окупацію населенного пункту на Донеччині

Аналітики Deepstate оновили мапу та розповіли про ситуацію на передовій.

Про це йдеться у їхньому Telegram-каналі.

"Ворог окупував Прогрес та просунувся у Красногорівці, Піщаному, біля Лозуватського, Новоолександрівки, Прогресу та Андріївки", - повідомили у Deepstate.

Експерти розповіли, що за останні дві доби ворогу вдалося швидко переламати хід бою за Прогрес

"Бої на підступах до села почалися ще в останні дні квітня і фактично останні 3 місяці вдавалося відносно успішно відбивати атаки ворога, хоч втрати позицій періодично були", - пояснили у Deepstate.

Зазначено, що смугу, яка складалася з самого села, прийняла одна з піхотних бригад. А коли рф почала масований штурм 19 липня, то майже все село було залишено.

"Терміново надійшла підмога з іншої вже механізованої бригада, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер вже за село", - йдеться у тексті.

Згідно зі слів експертів, це змушує іншу бригаду, яка стоїть по залізниці, розвертати позиції ще й на фланг.

Також існує ризик оточення, а наказу про вирівнювання лінії немає.

"Подальше просування ворога має одразу дві цілі. Перша — наблизитися або перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0, Друга — це рух по хребту, по якому йде залізниця з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки.", - підсумували у дописі.

Нагадаємо, що ворог атакував поблизу трьох сіл Луганщини.