Байден делегував свої повноваження щодо закону про "економічне процвітання українців"

Байден делегував свої повноваження щодо закону про "економічне процвітання українців"

Президент США Джо Байден делегував свої повноваження щодо закону "про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців" міністерці фінансів Джанет Йеллен та держсекретарю Ентоні Блінкену.

Про це повідомляє сайт Білого дому, який опублікував меморандум держсекретаря.

"Делегування в цьому меморандумі застосовуються до будь-яких положень будь-яких майбутніх державних законів, які є такими самими або в основному такими ж, як положення, на які посилається цей меморандум", - йдеться у документі.

Нагадаємо, 23 квітня 2024 року Конгрес США прийняв двопартійний законопроект “Акт про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців” (REPO або “Акт”). У ньому йдеться про передачу знерухомлених російських суверенних активів для фінансування відбудови України.

Метою Закону є надання виконавчій владі США необхідних повноважень для конфіскації російських активів та надання їх у розпорядження України. Закон маневрує навколо питань суверенного імунітету, роблячи передачу коштів адміністративною процедурою, а не судовим процесом, і виключає судовий контроль за цим процесом. 

Після невдалих дебатів з конкурентом-республіканцем Дональдом Трампом демократи закликали Байдена не брати участі у виборах президента США. 21 липня Байден заявив, що не буде переобиратися на другий президентський термін. Він підтримав як кандидатку від Демократичної партії віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Байден залишиться президентом США до закінчення свого терміну.