The Telegraph про Зеленського і Трампа: "Двоє великих політичних шоуменів добре порозумілися"

The Telegraph про Зеленського і Трампа: "Двоє великих політичних шоуменів добре порозумілися"

Президент України Володимир Зеленський і кандидат у президенти США Дональд Трамп - двоє великих політичних шоуменів, які вперше прославилися завдяки телевізійним шоу, здається, добре порозумілися.

Про це пише The Telegraph, аналізуючи повідомлення про їх телефонну розмову, а також вказуючи на контекст тих подій, за яких ця розмова відбулася.

Видання вважає, щоТрамп може бути більш відкритим для співпраці з президентом Зеленським після того, як Джо Байден вирішив не балотуватися на другий термін.

Також The Telegraph нагадує, що попри усю допомогу, яку надали США Україні, "адміністрація Байдена використовувала дивну комбінацію "шпори" та "узди" у питанні передачі українцям американських ракет і націлення їх на росію.

"Одержимий ідеєю, що жодну американську ракету не можна звинуватити в націленні на територію росії, він надає Україні чудовий комплект, але потім обмежує їх використання", - йдеться у статті.

"Не лише конгресмени-республіканці відкладали нове голосування про допомогу понад шість місяців, але й сам пан Байден, який зазнає чимало критики. Британія та Польща є більшими союзниками, ніж Америка. Контраст між російською безжальністю та американським ваганням є болючим", - пише видання.

На думку The Telegraph  це створює контекст для телефонної розмови між Трампом і Зеленським, яка відбулася минулої п’ятниці ввечері.

"Попри всі погані речі, які пан Трамп сказав проти України, остання розмова підбадьорила Київ. Двоє великих політичних шоуменів, які вперше прославилися завдяки телевізійним шоу, здається, добре порозумілися. Досі Трамп відчував потребу критикувати будь-яку політику, пов’язану з Байденом. Тепер, коли пан Байден покинув виборчу сцену, можна сподіватися, що Трамп побачить політичну перевагу в тому, щоб взяти на себе ініціативу допомогти Україні", - наголошується у статті.