Лубінець закликав міжнародну спільноту відреагувати на мілітаризацію дітей з окупованої Луганщини

Лубінець закликав міжнародну спільноту відреагувати на мілітаризацію дітей з окупованої Луганщини

Окупанти вербують школярів з окупованої Луганщини до дитячого мілітаристського руху “Академія дружби народів “Ахмат”, що функціонує під патронатом однойменного чеченського формування.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За його інформацією, нещодавно у Луганську “випускники” першої зміни вже отримали дипломи за “готовність служити своїй країні та захищати її цінності”.

Протягом двох тижнів, розповів Лубінець, українські хлопчики й дівчатка проходили курси армійської підготовки. У повному екіпіруванні, у бронежилетах та зі зброєю в руках “вели бій” у польових умовах, з окопів та на воді, отримували навички тактичної медицини й вчились російського “патріотизму” під керівництвом кавказьких командирів.

“Плани агресора далекоглядні – спочатку на базі літніх таборів, а потім й у межах загальноросійської програми створити плацдарм посиленої військової підготовки для українських дітей, щоб у стислі терміни виростити з них повноцінних вояків”, – вважає омбудсмен.

Він зауважив, що мілітаризація є грубим порушенням прав дитини.

“кремль насильницьки формує з українських дітей покоління, яке вчить ненависті та насильству до всього українського. Вимагаю міжнародну спільноту відреагувати! Українські діти не мають бути у руках росіян інструментом геноцидної війни!”, – наголосив Лубінець.

Нагадаємо, дівчат з окупованої Луганщини вчитимуть “любити росію” в “елітному закладі”.