Стефанчук пояснив, чи справді Верховна Рада пішла на канікули до кінця серпня

Стефанчук пояснив, чи справді Верховна Рада пішла на канікули до кінця серпня

Заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, — не відповідає дійсності.

Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Він запевнив, що з 24 лютого 2022 року у жодного нардепа не було щорічної оплачуваної відпустки, "оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати "канікули", щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі".

"Водночас робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України.
Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо", - запевнив Стефанчук.

"З огляду на те, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень Закону №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту", - додав він.

Стефанчук додав, що "на жодні "канікули" з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада України не ходила та не піде, до моменту нашої Перемоги".

Нагадаємо, 23 липня народні депутати фракцій "ЄС" і "Голос" заблокували трибуну ВР з вимогою поставити на голосування закон про заборону УПЦ МП. Проте голосування не відбулося, у засіданні оголошена перерва.

Того ж дня “УП” з посиланням на співрозмовника у фракції “Слуга народу” повідомила, що "Рада пішла на канікули", а депутати домовилися, що наступне пленарне засідання відбудеться на тижні з 19 по 25 серпня.