В Україні побудують завод з виробництва боєприпасів: концерн Rheinmetall отримав замовлення

В Україні побудують завод з виробництва боєприпасів: концерн Rheinmetall отримав замовлення

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримала своє перше замовлення від українського уряду на будівництво заводу боєприпасів в Україні, яке анонсувалося у лютому 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

Зазначається, що замовлення охоплює повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію. Вартість будівництва не повідомляється, проте у заяві йдеться, що вона сягне "тризначної кількості мільйонів євро".

Передбачається, що це будівництво розпочнеться в короткостроковій перспективі та завершиться протягом кількох років.

"Виробництво боєприпасів в Україні планується розпочати протягом 24 місяців. Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу", - наголошується у повідомленні.

Rheinmetall повідомляє, що зараз в Україні проводяться заходи щодо підготовки необхідної інфраструктури. 

Нагадаємо, у червні 2024 року генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер та тодішній міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин підписали угоду про розширення стратегічної співпраці на Ukraine Recovery Conference у Берліні.

Кількома днями раніше на Заході України відкрили бронетанковий завод, яким керує спільне підприємство ТОВ "Укроборонпром Рейнметал". Першу бойову машину піхоти (БМП) Lynx від Rheinmetall планують передати Збройним силам України до кінця цього року, а локальне виробництво розпочнеться якомога швидше.