Неонацисти заявили, що Фаріон вбив їхній "автономний соратник"

Неонацисти заявили, що Фаріон вбив їхній "автономний соратник"

Неонацисти NS/WP заявили, що Ірину Фаріон убив "автономний соратник" і опублікували відео, на якому кричить жінка. Українська поліція перевіряє запис.

Увечері 24 липня в телеграм-каналі "Oderint dum metuant", ймовірно пов'язаному з неонацистською організацією "National Socialism/White Power" (NS/WP), з'явився "Маніфест українського автономного революційного расиста", повідомляє "Медуза".

Його автор, представлений як "автономний соратник", заявив, що бере на себе відповідальність за вбивство колишньої народної депутатки Ірини Фаріон у Львові.

Також у телеграм-каналі "Oderint dum metuant" опублікували чотирихвилинне відео, в кінці якого, ймовірно, показані кадри, зроблені у дворі будинку, де вбили Фаріон. Запис із двору триває близько 10 секунд, на ньому майже нічого не видно, оскільки об'єктив закриває палець, але при цьому чути жіночий крик.

У самому кінці цього епізоду можна помітити кілька автомобілів, що стоять у дворі. Видання Astra порівняло уривок з відео з фотографіями, зробленими на місці вбивства Фаріон, і виявило збіги між автомобілями на фото і відео.

Представниця Національної поліції України Олена Бережна заявила "РБК-Україна", що "поліція аналізує відео та вивчає його на предмет, чи представляє воно інтерес для слідства".

Нагадаємо, 19 липня екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху у Львові.