Окупанти на ТОТ запроваджують у школах обов’язковий військовий вишкіл дітей, – ЦНС

Окупанти на ТОТ запроваджують у школах обов’язковий військовий вишкіл дітей, – ЦНС

З 1 вересня 2024 року в усіх школах на окупованих територіях запроваджується новий предмет “Основи безпеки й захисту Родіни” для учнів випускних 8-х і 10-х класів. Вчителів готує центр “Воїн”.

Про це повідомляє Центр нацспротиву.

За інформацією, ключовим елементом нової програми стануть обов’язкові 5-денні військові збори на базі мережі центрів “Авангард”.

“Тисячі українських дітей – заручників путінської імперії, у порушення Женевської конвенції, на постійній основі й в обов’язковому порядку вчитимуться вбивати своїх українських співгромадян”, – зазначили у ЦНС.

У Спротиві також нагадали, що ще у вересні 2019 року тодішній міністр оборони рф генерал шойгу заклав під москвою камінь у будівництво першого “навчально-методичного Центру військово-патріотичного виховання молоді” під назвою “Авангард”.

За рік до повномасштабного вторгнення в Україну “смотрящий” генерал Картаполов спрямував главам регіонів “Методичні рекомендації” на 49 сторінках зі створення “Авангардів” у суб’єктах рф, а також центрів юнармійської підготовки “Будинків Юнармії”. У документі докладно описали досвід побудованих центрів, як вони мають виглядати, яку програму та як її реалізовувати.

У травні 2021 року шойгу особисто поставив завдання щодо необхідності розгортання мережі “Авангардів” перед представниками усіх “суб’єктів федерації”, в тому числі окупованого Криму та Севастополя.

Попри пандемію, шойгу заявив, що створили 27 “Авангардів”, більшість із яких вже почала проводити вишкіл та охопили понад 20 000 дітей. До кінця 2021 року планувалось відкрити ще 36 центрів – у більшості регіонів країни.

Нагадаємо, раніше Луганська ОВА повідомляла, що у самопроголошеній “лнр” окупанти посилюють пропаганду серед дітей та молоді, “готуючи їх до участі у війні”.