Камалла Гарріс офіційно оголосила себе кандидаткою у президенти США: що вона казала про Україну

Камалла Гарріс офіційно оголосила себе кандидаткою у президенти США: що вона казала про Україну

Віцепрезидентка США Камала Гарріс офіційно оголосила, що балотуватиметься у президенти США від демократичної партії.

Про це вона повідомила у соцмереж X.

"Мене звуть Камала Гарріс, і я балотуюся на пост президента Сполучених Штатів", - написала вона.

TheTimes нагадує, що у червні Гарріс брала участь в українському саміті миру у Швейцарії.

"Російська агресія – це не лише напад на життя та свободу українського народу, напад на глобальну продовольчу безпеку й постачання енергоносіїв, але й напад на міжнародні правила та норми," – заявила вона під час виступу на саміті.

Зазначимо, що Гарріс загалом рідко висловлювалася щодо війни в Україні, а також щодо інших конфліктів, наприклад, в Ізраїлі.

Дебати Трампа і Гарріс заплановані на 10 вересня. Їх має провести ABC News, хоча сам Трамп останніми днями наполягає на тому, аби дебати організував консервативний канал Fox News.

CNN пише, що президентська виборча кампанія 2024 року між Гарріс і колишнім президентом Дональдом Трампом розпочнеться без явного лідера. Це випливає з нового опитуванням CNN, проведеним SSRS після того, як президент Джо Байден припинив свою кандидатуру на переобрання.

Трамп має 49% підтримки серед зареєстрованих виборців по всій країні проти 46% у Гарріс. Це більш тісна конкуренція, ніж показало попереднє цьогорічне опитування CNN щодо протистояння між Байденом і Трампом.