Ірину Фаріон вбили небойовою кулею, виконавець готувався 10 днів, - МВС

Ірину Фаріон вбили небойовою кулею, виконавець готувався 10 днів, - МВС

Мовознавицю і екснардепку Ірину Фаріон вбили небойовою кулею, патрони були завезені у 2017-2018 році.

Про це повідомив на брифінгу у міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, підозрюваний готувався до злочину протягом десяти днів.

"На місці злочину знайшли кулю зі спортивною гільзою. Ці патрони були завезені в 2017-2018 році. Це небойова куля, місце її придбання встановлюють", - сказав Клименко.

Правоохоронці вважають, що саме 18-річний затриманий був виконавцем злочину, а не перебував на місці убивства для відволікання уваги.

Слідство встановило, що у Львові підозрюваний перед убивством він змінив три місця помешкання. Всі оселі він обирав із балконами. Чоловік приїхав до Львова 9 липня, 14 липня переїхав у іншу квартиру, а 18 липня, за день до убивства – на третю.

Також за даними МВС, підозрюваний сам собі поштою відправив одяг із Дніпра до Львова, зокрема панамку та окуляри. 

Затриманому погодили повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство). У Галицькому суді Львова обиратимуть запобіжний захід підозрюваному. Прокуратура проситиме суд відправити підозрюваного під варту без права застави.

"Радіо Свобода" 25 липня повідомило з посиланням на джерела в МВС, що підозрюваний це 18-річний хлопець, який навчався у Дніпровській гімназії № 62. Він займався футболом у Міській дитячо-юнацькій спортивній школі та грав у команді "МДЮСШ U-19". Також брав участь у турнірі на підтримку ЗСУ "Осінь 2022".

Видання зв’язалося з батьком підозрюваного. У коментарі чоловік повідомив, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

"Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном, – зазначив чоловік. – Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина. Чи затримання, чи арешт – тут же теж не зрозуміло. Не все так "гладко" було: дружину тримали поза помешканням, забрали техніку, скрутили сина. Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом", – сказав батько затриманого.

Нагадаємо, 19 липня екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху у Львові.

25 липня стало відомо, що у Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у її вбивстві.