рф тисне по всьому фронту – в ISW пояснили логіку росії

рф тисне по всьому фронту – в ISW пояснили логіку росії

Експерти Інституту вивчення війни впевнені, що росіяни намагаються тиснути на всьому фронті, аби не допустити перехоплення Україною ініціативи на полі бою.

Про це повідомляє ISW.

"Російське військове командування наразі намагається підтримувати постійний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не допустити переходу ініціативи на полі бою до України, і завдання центральному угрупованню військ рф подрібнювати наступальні операції на довшому фронті більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання угруповання досягти тактично значущих успіхів коштом відносно швидкого маневру", - йдеться у звіті.

Так нещодавно російські військові розширили зону відповідальності центрального угруповання російських військ у Донецькій області.

Це є доказом того, що російське військове командування відмовилося від попереднього завдання угруповання, яке полягало в тому, аби діяти виключно як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку.

Зокрема, на думку аналітиків, військове командування рф може поставити перед центральним угрупованням військ завдання контролювати основні наступальні зусилля росії в Донецькій області.

Експерти зазначають, що розширення зони відповідальності центрального угруповання військ вказує на те, що російське військове командування може вважати, що швидкі тактичні успіхи в районі Авдіївки є малоймовірними.

Проте наразі незрозуміло, на чому ґрунтується ця можлива оцінка. Можливо, що на ослабленні українських матеріально-технічних і людських ресурсів. Або ж на оцінці неспроможності російського центрального угруповання військ виконати поставлені завдання.

Крім того, зона відповідальності, що простягається з південного заходу від Донецька до Торецька, відволікатиме наявні російські сили та засоби від зусиль, спрямованих на тактично значуще просування на північний захід і захід від Авдіївки.

В ISW панує думка, що центральному угрупованню військ, ймовірно, бракує резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який би дозволив досягти відносно швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому і Донецькому напрямках.

Нагадаємо, що у росія вдарила по "швидкій".