Знищення "вагнерівців" у Малі: в ГУР кажуть, що такі дії проти російських найманців триватимуть

Знищення "вагнерівців" у Малі: в ГУР кажуть, що такі дії проти російських найманців триватимуть

В ГУР МО заявили, що дії проти російських найманців ПВК "Вагнера" в Африці будуть продовжуватися.

Про це сказав речник ГУР Андрій Юсов під час телемарафону.

Він зазначив, що повстанці "отримали усю необхідну інформацію і не тільки". Це й дозволило їм провести "успішну воєнну операцію" проти найманців з росії.

"Своїми найманцями намагалися вирішувати геополітичні, економічні питання, змінювати або підтримувати ті чи інші уряди. І ось сьогодні весь світ бачить, що власне це вже не той потенціал і можливості росії далеко не ті", - зазначив Юсов.

Нагадаємо, повстанці-туареги з руху "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD) завдали вчора, 28 липня, в Малі удару по "вагнерівцям" (на фото ще живі "вагнерівці" у Малі). Повстанці заявили, що за два дні боїв біля алжирського кордону були вбиті і поранені десятки солдатів і найманців ПВК "Вагнер".

Вони захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен. Повстанське угруповання також повідомило, що пошкодило гелікоптер, який розбився в місті Кідаль.

Армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранень, однак при цьому ліквідовано близько 20 бойовиків. 

Також у соцмережі X з'явилося повідомлення, що повстанці ніби-то запропонували передати полонених найманців Україні. Про це йдеться у повідомленні.

"Повідомлення до братів українців. Дорогі брати українці, ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців Вагнера і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу. Ми сподіваємося, що це сприятиме зміцненню наших зв'язків і нашій спільній перемозі.Зі всією нашою підтримкою, збройні сили CSP-DPA", - йдеться у зверненні.

У проросійських пабліках повідомляється, що серед вбитих "вагнерівців" - Антон Єлізаров "Лотос", який керував наступом на Соледар. Також убитий Микита Федянін, він же "Білий", який керував пов'язаним з Вагнером Telegram-каналом "Сіра зона".