ЛОВА: У кварталах окупованого міста на Луганщині утворюються сміттєзвалища

ЛОВА: У кварталах окупованого міста на Луганщині утворюються сміттєзвалища

В окупованому Алчевську поміж будинків утворюються стихійні звалища. Відправку дітей з Луганщини до військового табору росіяни назвали шефською допомогою.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, у захопленому 10 років тому Алчевську місцеві комунальники не вивозять із кварталів сміття. Поміж будинків утворюються стихійні звалища. На чисельні скарги окупаційна влада не реагує.

“Сміття у дворах накопичується тижнями. “Сучасна техніка”, надана росіянами торік, або зникла, або не може впоратися”, - наголосили в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що школярі з окупованого Біловодська продовжують знаходитися у наметовому таборі “юних армійців”, який облаштували у новосибірській області рф.

“Відправку дітей віком від 11 до 17 років до цього табору, де бойові офіцери навчають їх тактичної, вогневої, стройової підготовки, у рф називають шефською допомогою так званій “лнр”. А ще усім дітям необхідно здати норми “ГТО” – те, про що не знають навіть їхні батьки”, –розповіли у ЛОВА.

Таборі розташований неподалік полігону. За програмою, на дітей там очікують неформальні зустрічі з учасниками війни в Україні.

Раніше повідомлялося, що школярів з окупованого Біловодська навчають спецназівці рф.