“Вигоріла ціла вулиця, а машина навіть не прибула”: Лисогор про наслідки пожеж на окупованій Луганщині

“Вигоріла ціла вулиця, а машина навіть не прибула”: Лисогор про наслідки пожеж на окупованій Луганщині

Супутникові знімки недавніх лісових пожеж на окупованій Луганщині показали, що з вогнем там ніхто не боровся. Загарбники не ліквідовують навіть наслідки цих пожеж.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, експертна комісія продивилася супутникові знімки пожеж на окупованій Луганщині та зробила висновки.

“Є у нас повне вигорання по екології лісів. Це 4,5 тис. га в одному місці, 870 га - в іншому місці. Найбільше постраждало Кремінське лісництво. Навколо Сєвєродонецька. У тому числі й Станиця Луганська постраждала”, - повідомив Лисогор.

Знімки, зауважив очільник Луганщини, показали те, що з вогнем не боролися.

“Ліси просто горіли, вигорали, скажімо так, тими територіями, якими вони були заліснені. Території вигоріли, дуже велику шкоду нанесено. За попередніми розрахунками, згідно з тими схемами розрахунків, які є загальновизнаними, на 45 мільярдів збитки станом на теперішній час. Те, що видно зі знімків пошкодження лісового масиву”, - прокоментував Лисогор.

Він додав, що ворожа влада “з тим нічого не робить і навіть не ліквідує наслідки пожеж”.

“Воно як є - так воно і залишається. Погасило, напевно, дощем або вигоріло повністю. Тому що жодних заходів не здійснювалося. Ну, вибачте, коли горіло, вигоріла ціла вулиця одного з населених пунктів поблизу Кремінної, і навіть туди не прибула машина для пожежогасіння”, - розповів керівник ЛОВА.

Раніше повідомлялося, що пожежі навколо Сєвєродонецька завдали шкоди довкіллю на понад 36,5 мільярдів гривень.