Торгували “секондом” у “лнр”, а гроші легалізовували у Києві: судитимуть організовану групу

Торгували “секондом” у “лнр”, а гроші легалізовували у Києві: судитимуть організовану групу

Судитимуть чотирьох членів організованої групи, які на території України легалізовували гроші від торгівлі секонд-хендом у самопроголошеній “лнр”.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Зазначається, що прокурори Подільської окружної прокуратури Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно чотирьох підозрюваних, які у складі організованої групи:

  • провадили господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі - окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України);
  • надалі легалізовували доходи, отримані від зазначеної злочинної діяльності, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 209 КК України).

Слідство встановило, що підозрювані купували секонд-хенд в українських підприємців, після чого через країни Європи переправляли його до тимчасово окупованої території Луганської області.

У самопроголошеній “лнр” один з учасників групи, зареєстрований як фізична особа-підприємець у незаконно створених окупаційних органах влади, продавав речі секонд-хенд через мережу власних магазинів.

Гроші, отримані від незаконної господарської діяльності, підозрювані конвертували у криптовалюту та надалі обмінювали на гривні у Києві.

Оскільки підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території Луганської області, слідство вели у формі спеціального досудового розслідування. Відносно всіх підозрюваних обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, СБУ викрила колаборантів з Луганщини, які хотіли “пересидіти війну” у Києві.