Власенко назвав можливі причини масових лісових пожеж на окупованій Луганщині

Власенко назвав можливі причини масових лісових пожеж на окупованій Луганщині

На окупованій Луганщині знову вирують лісові пожежі. Причиною тому може бути людський фактор, а також спекотна погода та бойові дії.

Про це в ефірі “Еспресо” повідомив керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, лісові пожежі вирують не тільки поблизу Сєвєродонецька чи у Сєвєродонецькому районі, а й поблизу Луганська, Щастя, Новоайдару, Станиці Луганської.

“Всюди палає і тільки погода може вплинути на це. За даними навіть самих окупаційних ресурсів, площі пожеж за день складають близько 100 гектарів. Жодні їхні потуги не дають результату. За останніми новинами, у п’ятницю навіть сам Сєвєродонецьк палав від лісових пожеж, вони переходили у саме місто”, – сказав він.

На думку Власенка, причиною пожеж в першу чергу є людський фактор та необережне поводження.

“Але, якщо мова йде про Кремінну, Рубіжне, то там і військові дії. Також погода – спека, відсутність дощів. Ситуація в принципі погана. У самому Сєвєродонецьку уже від міських озер практично нічого не залишилося”, – зазначив керівник РДА.

Він також розповів, що окупантам не вистачає потужностей для гасіння цих лісових пожеж: “Машини пожежні їздять, але тих потужностей, які вони мають, їм не вистачає. Є проблеми й з особовим складом, і з засобами, тому особливих результатів не спостерігається”.

Нагадаємо, у мережі показали кадри пожежі поблизу Сєвєродонецька, яка сталася 2 серпня.