У ВРУ розповіли, чи планують блокувати в Україні Telegram

У ВРУ розповіли, чи планують блокувати в Україні Telegram

Голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від СН Микита Потураєв дав велике інтерв'ю, заявив, що в України нема ресурсів на регуляцію Telegram.

Про це йдеться в його інтерв'ю для РБК-Україна.

"Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж", - пояснив Потураєв.

Він наголосив, якщо не звертати уваги на ці загрози – не буде України.

"Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо", - додав голова комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики.

На питання "Якщо немає ресурсу і можливості, то як тоді ми можемо реагувати", він відповів одним словом: Відключати".

Тобто відключити даний месенджер так само як це відбулося з "Вконтакте" і "Одноклассниками".

Він сказав, що така технічна можливість є.

Він також зазначив, що активне використання Telegram, зокрема українською владою, це проблема, яка буде дорого всім коштувати, і тим хто цим користується, в першу чергу.

"Всі заплатять свою ціну. Ціна буде високою, і дай боже, щоб у нас вистачило, чим розрахуватися за ці помилки. Бо це все помилки", - висловив свою позицію депутат.

Він пояснив: коли 80% населення користується немодерованою соцмережею, причому принципово немодерованою, керівництво якої не вступає в комунікацією з твоєю державою, по якій достатньо доказів, що вона залишається афілійованою з росією, під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка, буде дорого коштувати.

"Я не бачу іншого варіанту, як не програти – не те, що інформаційну війну, а війну взагалі – окрім як написати достатньо простий законопроект, суть якому буде в тому, що або мережі чи платформи встановлюють діалог з українською державою, або держава їх просто закриває", - підсумував Микита Потураєв.