У Курській області рф відбувся прорив кордону, тривають бойові дії (ФОТО)

У Курській області рф відбувся прорив кордону, тривають бойові дії

Сьогодні, 6 серпня, розпочалися прикордонні бої в Курській області рф біля сіл Курилівка та Гончарівка. Влада Курської області заявила про спроби прориву кордону з боку України.

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що мова йде про зіткнення у Суданському та Кореневському районах.

За його словами, прорив намагалися здійснити Збройні сили України.

"Бійці прикордонної служби ФСБ росії та збройних сил рф не допустили прорив кордону. Хочу попередити про те, що найближчим часом з'являтиметься багато різних інформаційних вкидів. Переконливо прошу довіряти офіційним джерелам інформації та не піддаватися на дії провокаторів", - написав Смирнов у Telegram і додав про ракетну небезпеку для Курської області.

Російські пабліки публікують фото наслідків бойових дій.

Джерела NV в ГУР розкрили деякі деталі подій, що нині відбуваються у Курській області рф.

В українській воєнній розвідці відмовились коментувати тему "прориву", але зазначили, що у цих діях точно не залучені бійці "Російського добровольчого корпусу", які воюють в складі ЗСУ.

Telegram-канал РДК, який зазвичай докладно висвітлює діяльність підрозділу  на території рф, цього разу мовчить. Офіційні представники української влади теж ніяк не коментували передбачувану атаку диверсантів у Курській області. Крім того, нічого про прорив і бої на кордоні не повідомляє і Telegram-канал легіону "Свобода росії", бійці якого раніше також брали участь в операціях на території рф.