росія могла втратити до 500 солдатів унаслідок удару по колоні у Курській області, - ЗМІ

росія могла втратити до 500 солдатів унаслідок удару по колоні у Курській області, - ЗМІ

Армія росії могла втратити до півтисячі солдатів унаслідок нічного удару по військовій колоні у Курській області в селі Октябрське.

Про це пише NEXTA, аналізуючи кадри наслідків удару.

На ранкових кадрах розбитої російської колони можна побачити вантажівки, що згоріли, серед яких розкидані тіла російських солдатів.

"За оцінками, кожна з таких вантажівок може перевозити до 35 повністю екіпірованих військових. На відео видно 14 знищених транспортних засобів, що дає змогу припустити, що в результаті удару російська армія могла втратити від 200 до 490 солдатів за одну ніч", - пише видання.

І зазначає, що "це може стати однією з найбільших разових втрат для російської армії від початку повномасштабної війни".

"Нам вдалося підтвердити справжність відео та встановити його геолокацію – зйомка проводилася у селі Жовтневе Рильського району Курської області. Цих військових, серед яких можуть бути строковики, швидше за все, послали стримувати український наступ у Курській області", - пише NEXTA.

Російські пропагандисти тим часом обурюються з приводу практики російських військових пересуватися колонами.

Нагадаємо, у селі Октябрське Рильського району Курської області вночі, 9 серпня, згоріла колона армії рф, яка йшла на підкріплення до місць бойових дій.

Генштаб ЗСУ і українська влада удар по колонні рф у Курській області не коментували.