рф може знадобитися рік, щоб повернути Курську область — WP

рф може знадобитися рік, щоб повернути Курську область — WP

Аналітики The Washington Post заявили, що приблизно 100 квадратних миль — це найбільший контрнапад на російську землю з моменту вторгнення путіна в Україну. Зокрема вони вважають, що росіянам знадобиться багато часу, аби повернути втрачену територію.

Про це йдеться у статті WP.

"Атака на Курськ, який прилягає до Сумської області України, застала російську оборону малокомплектованою та, здавалося, несвідомою", - зазначили експерти.

Наголошується, що деякі російські фахівці побоюються, що повернення території, захопленої українськими військами, може зайняти багато часу, якщо повномасштабна контратака російських підкріплень буде відкладена ще на кілька днів.

Зокрема українські бригади мали б час окопатися на укріплених позиціях, що потенційно дало б Києву потужну розмінну монету в разі майбутнього припинення вогню чи мирних переговорів.

Так аналітики кажуть, що атака може бути спрямована на те, щоб відвернути російські війська від інших місць уздовж фронту, а також забезпечити важіль впливу на майбутні переговори.

Проте деякі військові експерти поставили під сумнів мудрість атаки України, враховуючи її слабкість в інших ключових точках на фронті. Вони також передбачили, що набагато більша та краще оснащена армія рф, швидше за все, витіснить українців раніше, ніж пізніше.

"Попри те, що росія має більші авіаційні сили, ніж Україна, нещодавні військові операції москви в Харкові та на Донбасі показали, що взяти територію, де закріплена оборона, надзвичайно важко. Якщо вони діятимуть з такою ж швидкістю, як росія атакує деінде, може знадобитися рік, щоб повернути Курську область", - сказав Сергій Марков, пов’язаний із кремлем політолог.

Нагадаємо, що росія ввела режим контртерористичної операції у трьох регіонах через "загрози з боку України".