В ISW пояснили, чим пожертвує росія, аби спробувати зупинити наступ у Курській області

В ISW пояснили, чим пожертвує росія, аби спробувати зупинити наступ у Курській області

В ISW заявили, що ЗСУ продовжують свій наступ у Курській області. Зокрема росії слід прийняте рішення, як далі діяти, аби цей наступ зупинити.

Детальніше про це йдеться у звіті ISW.

Так, попри свої зусилля, рф намагається не прибирати зі сходу України підрозділи, які потрібні для подальшого наступу на Донеччині.

"Російське військове командування, схоже, покладається на існуючі підрозділи, розгорнуті в районі кордону, і на легкодоступні сили в тилу, більшість з яких - це підрозділи, укомплектовані солдатами строкової служби і нерегулярними формуваннями, для протидії ситуації в Курській області", - зазначили аналітики.

На їхню думку, ці підрозділи, ймовірно, першими відреагують, навіть якщо російське військове командування вирішить перекинути додаткові, більш досвідчені підрозділи з інших частин театру воєнних дій". 

Зокрема російський військовий блогер повідомив, що підрозділи 44-го армійського корпусу російського Північного угруповання військ діють поблизу Рильська.

Він вважає, що російське військове командування, ймовірно, перекидає підрозділи, які накопичило для наступальної операції на півночі Харківської області.

Тобто є ймовірність, що в росії вирішили, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області є необхідною жертвою.

Проте, як вважається в ISW, масштабна передислокація російських військ з прифронтових районів, буде повільнішою.

Зокрема більш боєздатні фронтові підрозділи можуть почати прибувати до Курської області найближчими днями.

Нагадаємо, що Лукашенко зробив заяву щодо просування ЗСУ в Курській області.