МЗС назвало мету операції ЗСУ у Курській області

МЗС назвало мету операції ЗСУ у Курській області

Україна не зацікавлена ​​забрати територію Курщини. Водночас в Україні зацікавлені захистити життя українських громадян, які страждають від російського терору, який здійснюється з районів Курської області.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий, повідомляє УНІАН.

"На відміну від росії, Україні чуже не потрібне. Україна не зацікавлена ​​в тому, щоб забирати територію Курської області, але ми хочемо захистити життя своїх людей. Я просто нагадаю для довідки, що зокрема з районів Курської області тільки з початку цього літа і тільки по районах нашої Сумської області України було завдано понад дві тисячі ударів", - сказав він.

Тихий висловив жаль, що Україна не має можливості завдавати далекобійних ударів по російській території всією зброєю, яка має в наявності.

"Щоб захиститися від цього терору, немає поки що цих відповідних рішень, на яких ми наполягаємо. Тому є необхідність з боку Збройних сил проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні удару або прикривають терор проти українців", - сказав Тихий.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив, що ЗСУ проводять оборонну операцію в Курській області рф. Він сказав, що на ставці доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції.