Екскерівника Донецької ОВА Кириленка підозрюють у незаконному збагачені на 56,2 млн грн

Екскерівника Донецької ОВА Кириленка підозрюють у незаконному збагачені на 56,2 млн грн

Павла Кириленка, який у 2020-2023 роках обіймав посаду керівника Донецької ОВА, НАБУ підозрює у незаконному збагачені.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ та матеріалі проєкту "Схеми".

За даними НАБУ, посадовець саме у 2020–2023, обіймаючи посаду керівника ОВА, набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини.

"Йдеться про 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м, будинок під Києвом площею понад 220 кв. м, 2 гаражних бокси, 6 паркомісць, 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3", - зазначається у повідомленні.

Бюро підрахувало, що різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн.

Крім того, підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

"Схеми" нагадують, що приводом для розслідування САП і НАБУ стало журналістське розслідування".

"Ім’я чиновника не називають, але за описом посади, згаданого розслідування і за даними джерел "Схем", йдеться саме про голову Антимонопольного комітету Павла Кириленка", - зазначають журналісти.

"Схеми" виявили, що родина посадовця у період 2020-2023 років придбала автівки і низку нерухомості у Києві й області, а також в Ужгороді, при тому, що ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження наступного дня після виходу матеріалу.

Нагадаємо, під час журналістського розслідування Кириленко дав коментар, заявивши, що у родини його дружини було достатньо заощаджень, щоб придбати все це майно.