У Німеччині прокоментували ситуацію щодо допомоги Україні

У Німеччині прокоментували ситуацію щодо допомоги Україні

У Міністерстві фінансів Німеччини прокоментували поширену в засобах масової інформації заяву про те, що Берлін не планує наступного року виділяти допомогу Києву.

Про це пише Суспільне.

Так у відповідь на запит журналістки Суспільного Міністерство фінансів Німеччини зазначило, що двостороння допомога з боку Німеччини в майбутньому буде частково перенесена на міжнародні програми.

Мова йде також зокрема про рішення країн G7 виділити Україні кредити на 50 мільярдів доларів коштом заморожених російських активів.

Але у коментарі написали, що Федеральний уряд підтримує Україну у фінансуванні та оснащенні військовою технікою такою мірою, якою не робить цього жоден інший європейський партнер асигнування на наступні роки.

"Федеральне міністерство фінансів готове розглянути можливість короткострокового надання додаткових коштів до того часу. Для цього, однак, додаткові потреби мають бути чітко визначені та зрозумілі, щоб відповідати всім бюджетним правилам і на цій основі можна було звернутися до Бундестагу з проханням про надання дозволу", - пояснили виданню у Мінфіні ФРН.

До того ж у пресслужбі німецького відомства додали, що ще не отримали жодного конкретного повідомлення про вимоги.

"Тому ані розгляд, ані рішення не можуть бути прийняті", - підсумували у відповіді на запит.

Нагадаємо, що 17 серпня низка ЗМІ повідомили про те, що Німеччина може припинити допомогу Україні.