Лукашенко знову закликав Україну до перемовин з рф

Лукашенко знову закликав Україну до перемовин з рф

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що "денацифікація" України вже відбулась. Також він закликав розпочати мирні переговори.

Про це йдеться в його інтерв'ю для телеканалу "росія 1".

"Ви говорите іноді про нациків. Нема там уже цих нациків. Денацифіковано Україну. Але є кілька шалених нациків, які там залишилися, але вони вже не в тренді", - сказав Лукашенко.

Він додав, що "сьогодні під 70 із лишком відсотків ненавидять Зеленського, бо він обіцяв одне, а робить інше, і гинуть люди".

Зокрема Олександр Лукашенко закликав рф та Україну повернутися до переговорів.

"Давайте сядемо за стіл переговорів і закінчимо цю бійку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона потрібна їм", - заявив самопроголошений президент.

Він зазначив, що не може навести ці факти, бо вони абсолютно закриті.

Проте, згідно зі слів Лукашенка, нібито високопоставлені люди говорять дослівно: "Нехай б'ють один одного - українці, росіяни - нехай у цьому казані все здохнуть".

Білоруський політик вважає, що основою для "переговорів" мають стати стамбульські домовленості 2022 року.

"Давайте розгорнемо цей зошит, де підписалися, фактично парафували переговорники, керівники з вашого боку. Мені путін його одразу переслав. Так, на землі змінилася ситуація, але з цього можна почати", - висловив свою думку Олександр Лукашенко.

Він також "погодився з путіним" щодо того, що розпочавши операцію в Курській області, в Україні пішли на підвищення ставок, аби покращити свою позицію під час переговорів.

Але на думку Лукашенка такий крок є неправильним, бо "росія ще не почала по-справжньому воювати".

Нагадаємо, що Лукашенко вже робив заяву щодо просування ЗСУ в Курській області.