Російський опозиціонер просить передати йому у володіння зайняту ЗСУ Курську область

Російський опозиціонер просить передати йому у володіння зайняту ЗСУ Курську область

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов просить передати йому у володіння зайняту ЗСУ Курську область.

Про це він сказав польському виданню "Rzeczpospolita".

"На даний момент, – заявив Пономарьов – наші збори народних депутатів офіційно не визнані жодною державою. Якби Україна дозволила нам реалізувати наші ідеї щодо створення органів влади, то ми автоматично отримали б політичну суб'єктивність не лише всередині росії. Ніхто вже не зміг би нас ігнорувати, бо на будинках держадміністрації в Курській області майорів би біло-синьо-білий прапор (це прапор, який використовує опозиція рф – ред.) ".

За його словами, він поїхав до Вашингтона, щоб "шукати підтримку і переконувати американських політиків". Він запевняє, що серед членів "З’їзду", яким він керує, є, зокрема: колишні місцеві політики з Курської області.

"У нас навіть є місцевий кандидат у глави Курської області", – стверджує він.

Він переконаний, що створення вільної російської держави в Курській області "прискорить падіння путінізму" в росії.

Про перспективи створення "вільної росії" в Курській області політики з правлячого табору в Києві воліють однозначно не говорити. Пояснюють, що ситуація там "динамічна".

"У фракції це ще не обговорювали. Я не знаю подробиць цієї ідеї і маю це з’ясувати", – коротко відповіла "Rzeczpospolita" заступниця голови президентської фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук. 

Нагадаємо, нещодавно Пономарьов постраждав під час атаки рф на Київ. Двічі поблизу його будинку падали і вибухали "шахеди", політик отримав легкі поранення.