Шмигаль просить Міноборони роз'яснити ТЦК, що знімати водіїв з рейсів неприпустимо

Шмигаль просить Міноборони роз'яснити ТЦК, що знімати водіїв з рейсів неприпустимо

Прем'єр Денис Шмигаль просить Міноборони роз'яснити територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) неприпустимість зняття водіїв із рейсових автобусів.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у ВР, повідомляє "УП".

"Коли знімають ТЦК водіїв із бусів. Також неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають. Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі ситуації не повторювалися", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, українські міжнародні перевізники скаржилися, що співробітники ТЦК та СП знімають їхніх водіїв з рейсів просто на кордоні і силоміць забирають у центри комплектування.

Зазначається, що звʼязок із такими водіями майже одразу зникає, тим часом автомобілі стоять на дорозі чи пункті пропуску, де їх залишили, доки інший водій їх не забере.

У ТЦК Закарпаття прокоментували скаргу Асоціації перевізників щодо затримання і мобілізації водіїв-далекобійників просто на українському кордоні, заявивши, що  “водії вантажівок такі ж громадяни України, як і інші”.

У червні президента України Володимира Зеленського закликали надати бронювання від мобілізації для водіїв, які здійснюють міжнародні пасажирські й вантажні перевезення.