Харків, Суми, Краматорськ: росіяни знову атакували українські міста, загинули цивільні та поранені журналісти

Харків, Суми, Краматорськ: росіяни знову атакували українські міста, є загиблі та поранені

У ніч на 25 серпня 2024 року противник завдав удару ракетами різних типів по прифронтових областях України. Атакував Чернігівщину, Сумщину, Харківщину, Донеччину.

Про це повідомив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, ворог застосував ракети наземного базування із Воронезької та Ростовської областей: крилату «Іскандер-К», балістичну «Іскандер-М» та шість керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей. Внаслідок активної протидії Сил оборони України більшість ракет не досягла своїх цілей.

Також окупанти атакували 9-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» із мису Чауда – Крим. Вісім «шахедів» збили розрахунками мобільних вогневих груп у Миколаївській області.

Своєю чергою в Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок нічних атак постраждали Харків, Чугуїв, Краматорськ та Суми.

У Харкові та Чугуєві постраждали 11 людей, серед них діти. У Слобідському районі Харкова росіяни пошкодили та зруйнували житлові будинки. Постраждали сім людей, у двох з них поранення, у пʼятьох — гостра реакція на стрес. В Індустріальному районі зафіксували влучання у промисловій зоні. Без постраждалих.

У Чугуєві ворожа ракета влучила у господарчу споруду на території приватної житлової забудови. Поранення та гостру реакцію на стрес отримали четверо мирних мешканців, серед яких 4-річний хлопчик. Також було відомо про постраждалу 14-річну дівчину.

Попередньо, для обстрілів ворог використав авіаційні ракети типу Х-59.

Внаслідок ракетного удару по Краматорську поранення отримали двоє журналістів, ще один перебуває під завалами.

За даними прокуратури, війська рф вдарили, ймовірно, ракетою «Іскандер-М». Під прицілом окупантів опинився житловий квартал, де на території зруйнованого місцевого готелю дістали тілесні ушкодження двоє журналістів іноземного медіа 38 та 40 років. У них діагностували мінно-вибухову травму, забій головного мозку, перелом ноги, контузію і різані рани тіла.

Постраждалим надали невідкладну медичну допомогу. Ще один їхній колега, ймовірно, знаходиться під завалами.

В епіцентрі ворожої атаки пошкоджені будівля готелю та житлові будинки. Пошукові роботи тривають. На місці працюють рятувальники й правоохоронці.

Також 24 серпня близько 21-ї години вечора держава-агресорка здійснила авіаційно-ракетний удар по Сумам.

Внаслідок атаки ворога на обласний центр загинув 40-річний мирний мешканець. Також отримали поранення шестеро чоловіків та дві жінки.

Пошкоджені 5 багатоквартирних житлових будинків, 5 приватних будинків і 2 транспортні засоби.

Нагадаємо, Посольство США у Києві попереджало про підвищений ризик російських обстрілів у зв'язку з Днем незалежності.