Лукашенко каже, що йому "радять відвернутися від росії і воювати з Україною проти рф"

Лукашенко каже, що йому "радять відвернутися від росії і воювати з Україною проти росії"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому "радять відвернутися від росії і воювати з Україною проти росії".

Про це він сказав на республіканській педагогічній раді.

При цьому Лукашенко не уточнив, хто саме дає йому такі поради, але сказав, що пропозиції надходять "з усіх боків".

"Нам зараз радять, підкидають із боку (на мене все це виливається): "Давай тут відступи, там звільни". Починаючи звідси і закінчуючи: "Та плюнь ти на цю росію, та відвернись ти від цієї росії. Давай воюватимеш з Україною проти росії. А до того кордону ми війська НАТО під Смоленськ заведемо". Доходить до цього. Мені сьогодні вносять пропозиції з усіх боків, які ми ухвалити не можемо на 99%. Тому я хочу, щоб ви зрозуміли, в якій обстановці ми, в якій ситуації живемо. Це все, що я вам можу сказати. І стільки ж я сказати просто сьогодні не можу: решта всіх питань - це мої питання. Зробіть свою справу, а я робитиму свою справу разом зі своїми колегами в Уряді, найвищими посадовими особами", - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що "ніколи довкола Білорусі не було такої складності, як зараз", але Лукашенко хоче, щоб Білорусь була незалежною.

"І країну треба втримати. І всі хочемо бути суверенними та незалежними. А як її втримати – треба думати всім. І бути готовими до цього. І все починається з нас - вчителів", - наголосив він.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило, що Білорусь під виглядом навчань накопичила біля кордону "значну кількість" військових, озброєння та техніки. Зафіксована і присутність бійців ПВК "Вагнера". МЗС України закликало Білорусь відвести війська.

Раніше Лукашенко казав, що перекинув до кордону з Україною третину білоруської армії.