Зеленський запропонував Моді провести наступний саміт миру в Індії, - Bloomberg

Зеленський запропонував Моді провести наступний саміт миру в Індії, - Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський запропонував інлійському прем'єру Наренді Моді провести другий саміт миру в Індії.

Про це пише Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Пропозицію Зеленський озвучив Моді під час його візиту в Україну минулого тижня, повідомило джерело.

"Зеленський планує провести другу зустріч лідерів перед президентськими виборами в США в листопаді як продовження саміту в червні , який мав на меті заручитися підтримкою країн Глобального Півдня для Києва в його 2,5-річній війні з росією", - зазначає видання.

Bloomberg вважає, що саміт в Індії, яка насторожено сприйняла українську ініціативу, оскільки вона поки що виключає росію, у Києві сприйняли б як прогрес.

"Моді, який під час свого візиту 23 серпня заявив про свою підтримку суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів, ще не погодився прийняти зустріч", - стверджує видання.

"Прем’єр-міністр Індії заявив про свою готовність відігравати конструктивну роль у мирному процесі, хоча ще занадто рано коментувати конкретні модальності та шляхи на даному етапі", – сказав у відповідь на запит речник Міністерства закордонних справ Індії Рендхір Джайсвал.

Нагадаємо,  23 серпня прем'єр Індії Наренда Моді відвідав Україну. Це був перший візит прем’єр-міністра Індії в Україну з часу здобуття незалежності у 1991 році.

Моді зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і вшанував пам'ять загиблих українських дітей у Національному музеї України, вддав шану статуї Махатми Ганді у Ботанічному саду імені А. В. Фоміна. Із Зеленським у Маріїнському палаці відбулася зустріч Моді у закритому режимі, де вони обговорювали ключові питання.