Наступ росіян на Покровськ - експерт надав свої прогнози та назвав, звідки планує просуватися ворог

Наступ росіян на Покровськ - експерт надав свої прогнози та назвав, звідки планує просуватися ворог

На Покровському напрямку російська армія поступово просуваєтьсяю Ключова проблема полягала в тому, що Сили оборони відходили фактично на непідготовлені рубежі.

Про це пише 24 Канал з посиланням на квійськового експерта Олега Жданова.

Згідно з його слів, піхота змушена була виконувати два завдання одночасно:

  1. вести оборонний бій;
  2. облаштовувати фортифікаційні споруди.

"Попри те, що ситуація дуже складна. Я не прихильник того, щоб казати, що там катастрофа. Головне, там немає обвалу та прориву фронту," - сказав Олег Жданов.

Зокрема на деяких ділянках ЗСУ підійшли вже до підготовлених рубежів. Йдеться про населені пункти Селидове, Гродівка.

Зазначено, що потрохи українські військові починають брати ситуацію під контроль.

За минулу добу відбулося понад 200 бойових зіткнень. Але, як не пародоксально, просування російських військ, зокрема на Покровському напрямку, зменшилось. Зараз там вимальовується два напрямки.

Відомо, що зараз там окупанти намагатимуться рухатися від Мар'янки, що на Селидовому, вздовж траси й пробиватися на Сухий Яр.

"Поки окупанти не пройдуть Селидове, то я думаю, що на Покровськ вони навряд чи зможуть рухатися. Адже там своєрідна місцевість, велика промзона й можна вести бойові дії, завдаючи флангових ударів," - пояснив військовий експерт.

Він також додав, що загрозлива ситуація відбувається на Покровському напрямку дещо південніше у районі Карлівка – Невельське.

На думку Олега Жданова, Красногорівка й Мемрик – це ті два населених пункти, звідки ворог буде намагатися просуватися, щоб зрізати плацдарм Карлівка – Невельське.

"Судячи з того, що Красногорівка вже три доби не рухалась з місця, а Мемрик вже другу добу стоїть на місці, то я думаю, зусиль у російських військ недостатньо, щоби продавити нашу оборону, або це буде не так швидко, як хотів би ворог", -  резюмував експерт.

Нагадаємо, що Зеленський потрапив під шквал критики через швидке просування рф на Покровськ.