У МВА розповіли про ситуацію у Покровську станом на 2 вересня

У МВА розповіли про ситуацію у Покровську станом на 2 вересня

Від лінії фронту до Покровська збудовано кілька ліній оборони, які почали зводити ще у 2022 році. Також у місті триває евакуація цивільного населення.

Про це в етері Радіо Свобода розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

"До вуличних боїв ще у нас декілька ліній оборони збудовано вже. Ми разом, спільно з обласною військовою адміністрацією, нашими громадами, військовими інженерами цей процес розпочали ще в 2022 році в березні або в квітні", - запевнив він.

Зазначено, що за кожним містом на Донеччині закріплена бойова бригада, яка контролює план оборони міста та побудову укріплень.

Зокрема чиновник сказав, що місцева влада отримала завдання на побудову укріплень у деяких районах міста і працює над цим.

Згідно зі слів Добряка, завдання по зовнішньому кільцю отримані від військових.

Крім того, за кожним містом Донеччини закріплена бойова бригада, вона робить план оборони міста або агломерації і дає завдання, що робити цивільним.

"Нашими зусиллями за допомогою комунальників, за допомогою шахтарів, за допомогою ДФТГ збудовано вже те, що було потрібно. Ми отримали завдання на внутрішньоквартальні речі не по всьому місту, а з певних напрямків, скажімо так. Заходимо ще в таку роботу, і робота не припиняється", - заявив очільник Покровської ОВА.

Станом на 2 вересня у місті залишається близько 30 тисяч жителів, проте щодня евакуйовуються дві тисячі людей

Сергій Добряк зазначив, що більш ніж половина жителів Покровська вже евакуювалася. Водночас у місті залишилося 1365 людей, а в громаді, куди входить Покровськ і Родинське, і 39 сіл - 2279 дітей.

З населених пунктів, які розташовані біля лінії фронту, евакуювали всіх дітей. Триває примусова евакуація дітей із батьками.

"Ми в примусовий спосіб евакуюємо дітей не з усієї громади. Це тільки з двох міст і 12 сіл, тобто з 14 населених пунктів. Решта залишається. Дітей із сіл, які наближені до лінії фронту, вже вивезли", - пояснив Добряк.

Водночас темпи евакуації збільшилися. Так два тижні тому з району виїжджало по 600 людей щодня, тоді як зараз близько двох тисяч на добу.

Нагадаємо, що військовий аналітик розповів про ситуацію на сході.