Росіяни завдали удару по Полтаві, коли люди йшли в укриття: 41 загиблий, 180 - поранені

Росіяни завдали удару по Полтаві, коли люди йшли в укриття: 41 загиблий, 180 - поранені

Російська армія випустила по Полтаві дві балістичні ракети внаслідок чого, за попередніми даними, загинула 41 людина.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що ракети влучили по території учбового закладу і сусідньої лікарні.

"Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким", - повідомив Зеленський. 

Він доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Зараз злучені всі необхідні служби до рятувальної операції.

Міноборони пише, що "часовий проміжок між тривогою і влучанням ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища".

"Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковані з-під завалів. Наразі рятувальники продовжують роботу", - йдеться у повідомленні. 

Місцеве видання Полтавщина пише, що сьогодні, 3 вересня,  впродовж 9:08-9:46 на території Полтавської області оголошувався сигнал повітряної тривоги — Повітряні Сили України попередили про ракету курсом на Полтаву.

За кілька хвилин після оголошення тривоги мешканці обласного центру почули звуки вибухів.

"На території Полтавської громади розгорнуто Оперативний штаб для отримання мешканцями допомоги. Як повідомив один з депутатів Полтавської міськради, відбулося оперативне засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, розпочато процес збирання інформації щодо пошкодженого житла. Попередньо відомо, що ушкоджень зазнало понад 10 житлових будинків", - пише видання.