Стало відомо, хто вивіз з Києва нардепа Дмитрука, який втік за кордон, – ЗМІ

Стало відомо, хто вивіз з Києва нардепа Дмитрука, який втік за кордон, – ЗМІ

Помічник народного депутата від ОПЗЖ Суто Мамояна – Володимир Крохмаль – був за кермом автомобіля, який вивозив нардепа Артема Дмитрука ("Слуга народу") з Києва в Одеську область. Після цього Дмитрук втік за кордон.

Про це йдеться у розслідуванні УП.

"За кермом Camry, яка вивозила Дмитрука з Києва, перебував громадянин Володимир Миколайович Крохмаль – помічник на громадських засадах народного депутата від ОПЗЖ Суто Мамояна. Згодом під час допиту як свідок Крохмаль повідомив, що його попросили (хто саме – він не сказав) підвезти людину на точку, яку йому прислали", - йдеться у статті.

Нардеп Суто Мамоян повідомив, що Дмитрук попросив у нього автомобіль "як колега".

"Він у мене просто як колега попросив машину, щоб відвезти його в Одесу, бо турбувався за своє життя і не хотів їхати на своїй", - сказав він.

Мамоян також підтвердив, що правоохоронці досі не зверталися до нього щодо допомоги Дмитруку з утечею. В Одеській області Дмитрук попросив його висадити та пересів до Mitsubishi Pajero Sport. Далі, за даними слідства, втекти з країни йому допомагали люди, які можуть бути пов’язані з незаконним переправленням чоловіків за кордон.

"В результаті проведених заходів встановлено особу, причетну до незаконного переправлення Дмитрука через державний кордон України – це громадянин України Улуханов Айдин Гашимович, 14.12.1968 року народження", – йдеться в матеріалах слідства, які цитує УП.

Зазначається, що Улуханов також втік з України. За матеріалами кримінальної справи, він незаконно перетнув державний кордон 25 серпня і перебуває на території Придністров'я.

"Після аналізу телефонних з’єднань Улуханова, правоохоронці встановили деталізований маршрут, яким він рухався 23 серпня. Маршрут збігається з датою та часом пересадки Дмитрука з Toyota Camry до Mitsubishi Pajero Sport, на якому народний депутат і втік з України. Водієві Mitsubishi та Улуханову вже заочно повідомили про підозру у незаконному перетині кордону", - зазначає видання.

Нагадаємо, про втечу нардепа Дмитрука стало відомо 25 серпня, попередньо повідомлялося, що він виїхав до Молдови. Через виїзд депутата Дмитрука правоохоронці розпочали кримінальне провадження та провели обшуки у прикордонників. Також Дмитруку повідомили про підозру через побиття військового у 2023 році.