Кадрові перестановки у Кабміні: Рада не звільнила Верещук і Кулебу

Кадрові перестановки у Кабміні: Рада не звільнила Верещук і Кулебу

Верховна Рада розглянула заяви про відставку низки міністрів, але не звільнила міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук і міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Водночас парламент звільнив Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, Ольгу Стефанішину з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, а також Романа Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів і Дениса Малюську з посади міністра юстиції.

Депутати терміново відклали звільнення Кулеби з посади Міністра закордонних справ, а також провалили голосування за відставку Верещук і звільнення Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна.

"На Кулебі щось пішло не так. Зупинили розгляд і оголосили перерву. Проти виступили "Слуги", які розуміли що вона провалиться", - зазначив Железняк.

Народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин розповів, що парламент не заслухав звіти міністрів про виконану роботу перед звільненням.  Більшість поданих на звільнення міністрів не прийшли сьогодні до Ради.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія повідомляв, що більше 50% штатної чисельності КМУ зазнають змін.

"Як і обіцяли велике перезавантаження уряду вже можна очікувати цього тижня. Завтра нас чекаю день звільнень, а післязавтра день призначень. Остаточний перелік буде визначений на засіданні фракції 4.09", - зазначив він.