Байден прирік Україну на тривалу війну і, можливо, на повільну національну смерть, - The Hill

Байден прирік Україну на тривалу війну і, можливо, на повільну національну смерть, - The Hill

Президент США Джо Байден не дотримується чіткого та рішучого курсу щодо України, він прирік Україну на тривалу війну на виснаження і, можливо, на повільну національну смерть, через повільне постачання зброї США та дозволу на її використання.

Про це пише у статті в The Hill ексдиректор з питань Китаю в міністерстві оборони США (2005-2006 рр) Джозеф Боско.

Він наголосив, що ця безвихідна ситуація призвела до величезної ціни - життів українців (і росіян-призовників ), руйнуванню історичних українських міст та життєзабезпечуючої інфраструктури, а також до втрати суверенітету над частиною території.

"Схема прийняття рішень США була незмінною з початку російського вторгнення. По-перше, це була відмова або затримка на невизначений термін у постачанні основних систем оборони та стримування. Потім, навіть коли зброю нарешті була доставлена, Байден безсовісно обмежив її використання Україною, незважаючи на те, що він назвав "жахливим нагадуванням про жорстокість росії" — напади на дитячі лікарні та інші цивільні цілі", - йдеться у статті.

Боско наголошує, що незалежно від того, "наскільки пустими виявилися російські погрози ескалації, включаючи використання ядерної зброї, паралізуючий страх Байдена залишається". 

"Протягом місяців, що залишилися Байдену на посаді, він повинен відмовитися від своєї схильності дотримуватися політики Барака Обами щодо "керування ззаду", - вважає Боско.