Кулебу і Верещук звільнили з Кабміну: стало відомо, де вони працюватимуть надалі

Кулебу і Верещук звільнили з Кабміну: стало відомо, де вони працюватимуть надалі

Верховна Рада звільнила Дмитра Кулебу і Ірину Верещук з їхніх посад у Кабміні: глави МЗС і міністерки з питань реінтеграції.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, Кулеба не звітував перед парламентом перед звільненням і навіть не з'явився на засідання, а Верещук виступила на трибуні Ради.

Зазначимо, Кулеба працював міністром закордонних справ України чотири роки - з 4 березня 2020 року. За даними  Bloomberg після звільнення з МЗС Кулеба "зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО", проте видання не називає конкретну посаду.

За даними ЗМІ, на посаду глави МЗС, ймовірно, хочуть призначити чинного першого заступника Кулеби. Йдеться про Андрія Сибігу.

Верещук на своїй посаді перебувала три роки - з 4 листопада 2021 року. Вона запам'яталася заявами, які спростовували попередження західних союзників України про підготовку рф до вторгнення. Ще 1 лютого 2022 року Верещук називала це панікою і нагнітанням ситуації.

19 лютого 2022 року у Станиці Луганській Верещук казала, що евакуація не потрібна, а повномасштабне вторгнення не підтверджується.

"Ми чуємо обстріли, але це не означає, що готується або готове повномасштабне вторгнення. Я цього не підтверджую, як не підтверджує наша розвідка. А ось що наша розвідка підтверджує це те, що РФ хоче спровокувати подавши інформацію що наші диверсійні групи заміновують об’єкти критичної інфраструктури, це не відповідає дійсності", — заявляла Верещук.

Вона підтвердила, що з Кабміну переходить на посаду в Офіс президента.

"Президент сказав, що я йому потрібна в ОПУ. Тому переходжу на посаду заступника Голови ОПУ", - написала Верещук 4 вересня.