Директор Інституту зв'язку у Полтаві розповів, що відбувалося у перші хвилини після тривоги і вибухів

Директор Інституту зв'язку у Полтаві розповів, що відбувалося у перші хвилини після тривоги і вибухів

Директор Інституту зв'язку у Полтаві Ігор Мацюк розповів, що російський обстріл стався під час уроків і більшість курсантів були на заняттях.

Про це він сказав NYT.

За його словами, багато студентів, які були у класах поблизу укриття вижили, тоді як ті, хто знаходився далі, здебільшого загинули або отримали поранення.

Мацюк додав, що два з шести аварійних виходів були заблоковані, а внутрішні коридори, якими студенти могли втекти, обвалилися.

"Коли пролунала повітряна тривога, всі почали бігти до укриття", — розповів Андрій, курсант, якого NYT зустріло в госпіталі, коли він відвідував поранених друзів. Він дійшов до укриття саме тоді, коли почувся "страшний гуркіт і здригнулася земля", — сказав він, похмуро додавши: "Мені вдалося потрапити в укриття, на відміну від інших".

За словами Мацюка, за сім хвилин після звучання сигналу тривоги в інституті евакуювалися понад 1000 осіб.

Високопоставлений законодавець сказав NYT , що наявність такої кількості військовослужбовців в одному відомому місці, уразливому для балістичних ракет, які летять зі швидкістю, що у багато разів перевищує швидкість звуку, викликає питання до керівництва української армії.

"Військова освіта проходила в будівлі, про яку всі знали", — сказав в інтерв’ю народний депутат Роман Костенко, голова комітету з питань оборони та розвідки у ВРУ, полковник української армії. "Це найбільша проблема".

За його словами, вже під час війни солдати гинули від ракетних ударів по казармах на базах, які використовувалися роками. Ближче до лінії фронту українські солдати роззосереджуються і часто живуть у покинутих будинках у селах.

"Андрій, курсант госпіталю, та двоє інших курсантів сказали, що ніхто з студентів не стояв у строю та не збирався на церемонію перед обстрілом", - пише видання.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що у Полтаві до 55 збільшилася кількість загиблих внаслідок російського удару по Інституту зв'язку. Ще 5 людей можуть бути під завалами, 328 людей отримали поранення.