Зеленський приїхав у Німеччину на зустріч у форматі "Рамштайн", а потім відправиться в Італію

Зеленський приїхав у Німеччину на зустріч у форматі "Рамштайн"

Президент Володимир Зеленський прибув на авіабазу Рамштайн до Німеччини, щоб взяти участь у засіданні контактної групи з питань оборони України

Про це він повідомив у соцмережі Х (Twitter).

Міністр оборони США Ллойд Остін запросив членів так званої Контактної групи щодо України на конференцію на найбільшій американській авіабазі за межами США - Рамштайні.

Зеленський також зустрінеться із канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Франкфурті-на-Майні на початку дня, повідомив представник німецького уряду, пише Bild.

"Я візьму участь у засіданні Групи та зустрінуся з міністром оборони США Ллойдом Остіном та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом. Я також проведу окремі переговори з Олафом Шольцем", – написав Зеленський.

"Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо", - додав він.

Зеленський також повідомив, що після Німеччини відправиться в Італію.

"Після цього – Італія. Міжнародний економічний форум "Амброзетті", зустрічі з представниками італійського бізнесу. Переговори з Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні", - зазначив він.

Зеленський у своїй промові на авіабазі Рамштайн розповів, що за місяць операції України в Курській області рф. втратила шість тисяч солдатів убитими та пораненими.

Нагадаємо, останнім часом Зеленський зосереджений на тому, щоб переконати США надати Україні дозвіл і зброю, щоб бити вглиб рф, зкрема по військовим аеропортам. Проте США поки непохитні, у білому домі завили, що ніяких змін у позиції Штатів щодо цього питання немає.