Зеленський працює над завершенням війни з рф цієї осені, - іспанське ЗМІ

Зеленський працює над завершенням війни з рф цієї осені, - іспанське ЗМІ

Президент Володимир Зеленський працює над односторонньою дорожньою картою, яка прагне поставити завершить війну цієї осені та покладається на міжнародний тиск на росію для досягнення миру на прийнятних для Києва умовах.

Про це пише іспанське видання EFE.

“Усвідомлюючи відсутність хороших перспектив на лінії фронту і ризик того, що військова допомога від деяких ключових союзників може послабитися, президент України Володимир Зеленський працює над односторонньою дорожньою картою для закінчення війни цієї осені та покладається на міжнародний тиск на Росію для досягнення миру на прийнятних для Києва умовах”, – ідеться у статті.

Як стало відомо під час його виступу цієї неділі, Зеленський розкрив деякі деталі "плану перемоги" делегації конгресменів США, з якою він зустрівся цими вихідними на економічному форумі в Італії.

Видання нагадує, що про цей "план перемоги" Зеленський вперше заговорив 27 серпня, коли пояснив, що планує представити цей документ ще президенту США Джо Байдену, а також кандидатам від Республіканської та Демократичної партії Дональду Трампу і Камалі Гарріс.

"Окрім можливості обміну окупованими територіями між Києвом і Москвою, план має економічний аспект і пропозиції щодо ролі, яку Київ має відігравати в архітектурі міжнародної безпеки. Четверта частина документа деталізує заходи, які росія має вжити для припинення військової агресії проти України", - пише видання.

Паралельно з презентацією цього плану своїм партнерам, Київ готується організувати другий Саміт миру до кінця року, на який можуть запросити рф.

"Із заяв Зеленського та інших українських речників стає зрозуміло, що мета цієї другої зустрічі полягає в тому, щоб якомога більше країн чинили тиск на росію, щоб вона прийняла мир на умовах, запропонованих Києвом у документі, який може бути під назвою "план перемоги"", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ефективність тиску на рф “багато в чому залежить від позиції близьких до росії держав”, таких як Китай та Індія.

Нагадаємо, італійська газета La Repubblica, посилаючись на джерела в парламенті, написала, що канцлер Німеччини Олаф Шольц разом із деякими однопартійцями розробляє план на кшталт Мінських угод, що передбачає можливу передачу росії частині окупованих українських територій.

Видання пише, що Шольц не коментував цієї інформації. Проте раніше в інтерв'ю німецькому каналу ZDF він заявляв, що другий саміт світу має відбутися за участю росії. За словами канцлера, його позиція у цьому питанні збігається з позицією президента України Володимира Зеленського.