"Ми маємо зробити це", – Трамп сказав, як збирається вирішувати питання війни росії в Україні

"Ми маємо зробити це", – Трамп сказав, як збирається вирішувати питання війни росії в Україні

Дональд Трамп, кандидат у президенти США, у разі повторного обрання, збирається зробити (однією з перших речей) врегулювання війни між росією та Україною.

Про це він заявив у короткому зверненні до учасників 20-ї щорічної зустрічі YES, організованої Фондом Віктора Пінчука у Києві 13-14 вересня, записаному на прохання експрем'єра Великобританії Бориса Джонсона у літаку на шляху до передвиборного мітингу в Аризоні, про що пише Інтерфакс Україна.

"Я дуже добре знаю президента путіна, я дуже добре знаю президента Зеленського, і я думаю, що це потрібно зробити, і ми маємо зробити це, і зробити це за допомогою сили та мудрості", - висловився Дональд Трамп.

Зокрема колишній президент Сполучених Штатів знову сказав, що якби він був президентом США, то війни рф проти України "ніколи б не сталося".

"Через 53 дні у нас вибори. Вони багато змінять, у тому числі і щодо цієї війни", – зазначив кандидат від Республіканської партії.

Водночас радник із національної безпеки нинішнього президента США Джейкоб Салліван на прохання прокоментувати слова Трампа, сказав, що будь-кого, хто виходить вперед і каже, що може врегулювати війну в Україні за один день, треба запитати, на чиєму боці він збирається її вирішувати.