Деяким переселенцям можуть скасувати виплати, – нардеп

Деяким переселенцям можуть скасувати виплати, – нардеп

Внутрішньо переміщеним особам, які мають дохід понад 9444 гривень в місяць, можуть припинити виплати.

Про це в ефірі "Київ24" розповів народний депутат України та заступник голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

“Це не масовий захід, коли будуть позбавляти коштів тих, хто неправильно їх використав. Мова може йти тільки про тих осіб, які мають більше, ніж сукупний дохід на одну особу-члена родини більше 9444 гривні в місяць”, – сказав він.

Цимбалюк при цьому зазначив, що це стосуватиметься тільки тих ВПО, які зараз звертатимуться за продовженням виплат: “Тим, хто її вже отримував, немає механізму, як позбавляти. Окремі випадки можуть бути, якщо людина справді не вказала дані, що вона змінила або місце роботи, отримує більшу зарплату чи змінилося місце проживання або кількість членів родини й тоді можуть такі виплати, точніше різницю скасувати”, – пояснив нардеп.

За його словами, наразі понад 4 мільйони українців мають статус ВПО.

“Держава має більш активно підтримувати громадян, бо насправді, сьогодні 2000 гривень для дорослого та 3000 гривень для неповнолітніх в місяць або осіб з інвалідністю – це не ті кошти, за які можна прожити. Держава в особі Уряду, наступний етап – ми плануємо все-таки збільшити кошти для відшкодування найму житла, бо сьогодні виділяються кошти для тих, які живуть у централізованих гуртожитках, готелях тощо”, – додав Цимбалюк.

Нагадаємо, Уряд продовжив виплати державної допомоги для найбільш вразливих категорій ВПО ще на пів року.