“Міністру фінансів” самопроголошеної “лнр” загрожує 10 років тюрми: справа вже у суді

“Міністру фінансів” самопроголошеної “лнр” загрожує 10 років тюрми: справа вже у суді

СБУ скерувала до суду справу “міністра фінансів лнр”, який з 2014 року працює на окупантів.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, у березні 2023 року окупанти сформували фейковий уряд “лнр” відповідно до російського законодавства. “Міністерство фінансів” у ньому очолив Євген Мануйлов.

Як повідомили в СБУ, ексчиновник Державної казначейської служби у 2014 році перейшов на бік ворога та став в угрупованні “лнр” “міністром фінансів”. Після повномасштабного вторгнення, у контексті “інтеграції” тимчасово окупованої території до рф, Мануйлова перепризначили на цю ж посаду. Наразі він продовжує виконувати “міністерські” функції.

“Колаборант підтримує постійні контакти з представниками вищих органів влади рф. За його безпосередньої участі на окупованій території Луганщини було проведено “націоналізацію” всіх банківських установ, впроваджено “рубльову зону” та організовано механізми сталого фінансування країною-агресором незаконних органів влади”, - розповіли у Службі безпеки.

Обвинувальний акт за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) скерували до суду. Мануйлова оголосили у розшук. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення та конфіскацію майна.

Розслідування проводило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 10 років тюрми отримала лисичанська медикиня за організацію та проведення псевдореферендуму.