ЛОВА: Будувати житло в Сіверськодонецьку окупанти не планують, повторно обстежують аварійні будинки

ЛОВА: Будувати житло в Сіверськодонецьку окупанти не планують, повторно обстежують аварійні будинки

У напівзруйнованій багатоповерхівці в Сіверськодонецьку окупанти знесуть щонайменше сім під’їздів, чотири – залишать. В окупованій Станично-Луганській громаді вигоріло понад 2,3 тис. га. 

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

“Будівництва житла в Сіверськодонецьку окупанти не планують. Показове відновлення і фарбування у різний колір згорілих багатоповерхівок не збільшило кількість придатних для проживання квартир. Тому було вирішено повторно обстежити аварійні будинки на предмет часткового ремонту”, – розповіли в обласній адміністрації.

Так за інформацією ЛОВА, в одному з таких будинків, розташованому на виїзді в бік Луганська, поставили у чергу на поточний ремонт чотири під’їзди. Ще щонайменше сім будуть зносити.

“Що буде із нумерацією квартир – поки незрозуміло. Таких будинків-трансформерів в місті вже декілька”, – наголосили у ЛОВА.

Також повідомляється, що у Станично-Луганській громаді вигоріло понад 2,3 тис. га території. Водночас навіть за допомоги розрахунків з рф “пожежні” самопроголошеної “лнр” не можуть організувати заходи з ліквідації осередків займання.

“Почали прокладати мінералізовані смуги, чого не робили декілька років. Особового складу вистачає лише на найскладніші ділянки. На не дуже значні, на їхню думку, пожежі вже не звертають уваги. Так, на Старобільщині місцеві змушені протидіяти стихії власноруч”, – розповіли у ЛОВА.

Нагадаємо, окупанти розповіли, хто може забрати ключі від квартир у Сіверськодонецьку, які вони вскрили.