Макрон закликав ЄС переосмислити відносини з росією після війни в Україні

Макрон закликав ЄС переосмислити відносини з росією після війни в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Європі необхідно переосмислити відносини з росією після того, як вона напала на Україну.

Про це він розповів у Парижі під час зустрічі заради миру, організованій католицькою спільнотою Святого Егідія, пише ТСН.

"Нам доведеться подумати про нову форму організації Європи і переосмислити наші відносини з росією після війни в Україні. Це, безсумнівно, найбільший виклик сьогодення, тому що наш сьогоднішній порядок є неповним і несправедливим. Неповний тому, що він був задуманий наприкінці Другої світової війни, а тому не мав у своєму серці тих проблем, які згодом з'явилися і стали домінуючими", - заявив Макрон.

Він додав, що більшість країн світу, в тому числі найгустонаселеніші, тоді ще не існували, через що сучасний міжнародний порядок "заблокований".

Він пообіцяв, що порушить це питання під час наступної сесії ООН.

"Нам потрібен порядок, в якому одна країна не може блокувати іншу, де країни мають гідне представництво, тому важливо, щоб це відбувалося в набагато більш справедливих структурах, таких як ООН, Світовий банк або Міжнародний валютний фонд", — додав він. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступатиме на Генеральній асамблеї ООН у середу, 25 вересня.

Раніше Зеленський говорив, що планує в Нью-Йорку особисто ознайомити західних партнерів, зокрема, Байдена та кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Камалу Гарріс із планом перемоги.