Україна отримає нову військову допомогу: США оголосили про пакет сумою на майже 8 млрд доларів

Україна отримає нову військову допомогу: США оголосили про пакет сумою на майже 8 млрд доларів

Сполучені Штати Америки виділили Україні військову допомогу на суму 7,9 млрд доларів.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Відомо, що очільник Білого дому та президент Сполучених Штатів Джо Байден доручив Міністерству оборони США виділити Україні всі кошти, які залишились в рамках Ініціативи безпекової допомоги Києву, до кінця терміну його перебування на посаді президента.

"Я також санкціонував 5,5 мільярдів доларів у рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, щоб гарантувати, що ці повноваження не закінчаться, і щоб моя Адміністрація могла повністю використати фінансування, виділене Конгресом на підтримку скорочення американського обладнання для України, а потім поповнити американські запаси", - зазначив Джо Байден.

Крім того, Міністерство оборони Штатів виділить 2,4 мільярда доларів, щоб забезпечити Україну:

  • засобами протиповітряної оборони;
  • безпілотними авіаційними системами;
  • боєприпасами класу "повітря-земля".

До того ж пакет допомоги буде містити у собі боєприпаси великої дальності Joint Stand-off Weapon, додаткову батарею протиповітряної оборони (ППО) Patriot та ракети до неї.

"З метою розбудови потенціалу українських військово-повітряних сил я доручив Міністерству оборони розширити підготовку українських пілотів F-16, в тому числі підтримати підготовку ще 18 пілотів наступного року", - заявив президент США.

Зокрема Володимир Зеленський подякував партнерам за допомогу.

"Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів США та запровадження санкцій проти росії", - написав він.

Нагадаємо, що Сполучені Штати оголосили про новий пакет допомоги Україні.