Прем'єр Грузії сказав, навіщо його партія розмістила рекламу із зображеннями зруйнованих міст України

Прем'єр Грузії сказав, навіщо його партія розмістила рекламу із зображеннями зруйнованих міст України

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе прокоментував використання у політичній рекламі правлячої партії "Грузинська мрія" зображень українських міст, які постраждали від російського обстрілу.

Як пише "Ехо Кавказа", у Кобахідзе, зокрема, запитали – якби Україна використовувала кадри Сухумі у передвиборчих цілях, чи це було б для нього дружнім жестом чи моральним вчинком?

Він відповів: "Я пам'ятаю, що українці активно використовували ці кадри з різною метою, в тому числі і в гумористичних, але це інше питання. Сьогодні ми говоримо про наслідки війни загалом і про те, чого ми уникли для нашої країни у 2022-2023 роках, і чого слід уникати. Це найголовніше, виходячи із цих парламентських виборів і після виборів".

Кобахідзе попросили прокоментувати заяву міністерства закордонних справ України.

"Те, що відбувається в Україні, є неприйнятним. Щодо цієї заяви, я не коментуватиму її. Що стосується порівняння війни та миру, то для суспільства важливо зробити правильний вибір, який зображений на цих банерах, якого ми уникаємо ціною дуже великої боротьби, у тому числі в 2022-2023 роках. Нашу країну спіткала б така ж доля, якби ми не вчинили правильно. Деякі люди збираються зробити те саме навіть після цих парламентських виборів. Якщо не дай Бог і суспільство ухвалить неправильне рішення", – додав він.

За словами Кобахідзе, суспільство має "добре розуміти, якою є ціна війни".

Нагадаємо, у Грузії правляча партія "Грузинська мрія" використала у політичній рекламі зображення українських міст, які зруйновані російськими обстрілами. У рекламі порівнюють  кадри руйнувань в Україні через російську агресію та "нормальне життя" у Грузії.

МЗС України засудило це та вважає неприпустими використання керівною партією Грузії  зображень наслідків війни росії проти України в політичній рекламі.