Шольц хоче вперше за два роки подзвонити путіну, - ZEIT

Шольц хоче вперше за два роки подзвонити путіну, - ZEIT

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче вперше за майже два роки особисто зв’язатися телефоном з президентом росії володимиром путіним.

Про це пише DIE ZEIT з посиланням на джерела в урядових колах.

За данними видання, телефонна розмова запланована напередодні зустрічі G20 у Бразилії в листопаді. Однак запит на інтерв'ю поки не надійшов.

"Шольц стане першим главою уряду найважливіших країн-підтримок України , який відновить прямі контакти з путіним. Остання телефонна розмова Шольца і путіна відбулася в грудні 2022 року. Президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також востаннє безпосередньо спілкувалися з Путіним у 2022 році", - нагадує газета.

Переговори про подальшу підтримку України мають відбутися в Німеччині на базі США "Рамштайн" в середині жовтня. 

Нагадаємо, минулого тижня путін заявив, що розширить критерії можливого застосування ядерної зброї. Спостерігачі сприйняли цю заяву як загрозу, в тому числі проти західних прихильників України. росія також оголосила, що хоче ще більше збільшити свої військові витрати: у бюджеті на 2025 рік заплановано близько 130 мільярдів євро, приблизно на 30 відсотків більше.