Трамп використав ураган у США для критики допомоги Україні

Трамп використав ураган у США для критики допомоги Україні

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп використав наслідки урагану "Гелен"  у США для критики допомоги Україні.

Про це він казав в ефірі Fox News, пише LIGA.net.

Трамп розкритикував чинну американську владу за те, що та "має $300 млрд для України", але постраждалим від урагану "Гелен" американцям "все одно пропонує по $750".

"Отже, ми маємо майже $300 млрд для України, і все ж вони пропонують людям по $750 негайної допомоги через найгірший ураган, який хтось коли-небудь бачив", – заявив він.

Також Трамп розкритикував реакцію Білого дому на наслідки, спричинені ураганом, зокрема у штаті Північна Кароліна. Він заявив, що відвідував регіон, в якому "жителі жаліються на відсутність допомоги".

"Я бачив одного чоловіка, він сидів на камені, просто сидів на камені, бо у нього нічого не залишилось", – розповів республіканець.

Нагадаємо, Трамп відпочатку критикував адміністрацію Джо Байдена за допомогу Україні, але під час передвиборчої кампанії його критика загострилася. Навіть попри, на перший погляд, успішну зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Напередодні зустрічі Трамп назвав Зеленського "найуспішнішим продавцем існорії у світі", зазначаючи, що той кожного разу їде з США з $ 60 млрд/